Počelo snimanje serije Složna braća

U subotu, 15. maja, u studiju u Šimanovcima pala je prva klapa humorističke TV serije „Složna braća – The Nekst Đeneration“ u produkciji Telekoma, čije prikazivanje je planirano u jesenjoj programskoj šemi na Superstar televiziji i na nekoj od televizija sa nacionalnom frekvencijom.

Tokom narednih dva meseca impozantna glumačka ekipa iz čitavog regiona predvođena Natašom Ninković, Raletom Milenkovićem, Andrijom Kuzmanovićem, Nenadom Okanovićem, Nikolom Pejakovićem, Ljubišom Savanovićem, Markom Gverom, Mimom Karadžićem, dr Neletom Karajlićem i drugima, nastaviće snimanje u pomenutom studiju, Lipovačkoj šumi i na drugim lokacijama u okolini Beograda. Scenario i ovoga puta potpisuje dr Nele Karajlić, uz Srđana Jankovića, dok je režija poverena Miloradu Milinkoviću. Za izvršnu produkciju ove komedije zadužena je ETM produkcija.

Po rečima režisera, iako su “kulise” vremena bitno izmenjene u odnosu na prvu sezonu serije Složna braća iz 95’ godine čija se radnja odigravala neposredno po završetku rata, na teritoriji ničije zemlje, jedinog preostalog nepodeljenog dela teritorije, koji je ostao pod protektoratom UN-a, ovu verziju odlikuju mirnodopski uslovi, ali se istovremeno u odnosima likova ništa nije bitno izmenilo i kako reditelj naglašava: „I dalje svi pokušavaju svakog da prevare, uspevši na kraju jedino da prevare sami sebe“. Ono što novu verziju razlikuje u odnosu na prethodnu po pitanju forme, jeste da i pored prisutne linearnosti radnje tokom cele serije, ujedno je i svaka od 12 epizoda samostalna dramaturški zaokružena celina.

Jedan od izvršnih producenata ETM-a, Bojan Ivković, naglašava da nije u pitanju klasičan rimejk serije, iako se „Složna braća – The Nekst Đeneration“ idejno oslanjaju na prethodnu verziju i jesu njena svojevrsna inačica. Nova sezona ima nove likove i jednu novu dramaturgiju koju kontekstualizuje stari prostor čuvene kafane koja je ujedno postala i simbol novog početka jedne nove generacije koja uprkos rubu vremena nije puno odmakla od svojih prethodnika. Međusobni odnosi pripadnika „različitih naroda i narodnosti“ koji su okosnica same priče i dalje su isprepletani njihovim različitim interesima koji ih i ovaj put dovode u raznolike groteskne situacije.

Neobične zgode i nezgode posetilaca ove nepodeljene teritorije na tromeđi i dalje začinjavaju život ove nezaboravne kafane u kojoj ćemo se družiti na jesen.