Završeno snimanje spotova 12 bendova za odjavnu špicu serije Složna braća-The Nekst Đeneration

U četvrtak 1. jula, realizovano je snimanje spotova za 12 pobedničkih bendova koji su učestvovali na konkursu „Aj pokidaj“, koji je završen 15. juna i na koji se prijavilo preko 200 mladih muzičara i bendova.

Pobednički bendovi imali su priliku da svoje obrade  snime u profesionalnom muzičkom studiju, a zatim je 12 najboljih i najkreativnijih obrada naslovne numere kultne serije “Složna braća” dobilo  svoj novi vizuelni identitet na filmskom setu studija u Šimanovcima. Pobedničke numere postaće buduće odjavne špice i neki novi soundtrack koji će obeležiti novu sezonu istoimene serije čije je snimanje počelo 15. maja u Šimanovcima.

Medju 12 pobedničkih sastava našli su se Marko Pejčić trio, Marija Ugrica trio, Milenko Vujić Rege, Bend Planet Caravan, Majka Mara Kvintet, Miloš Milovanović, Bend Čvrge, Centurion bend, Infinity kvintet, Hot Mess I Nervozni Mile Paštar, Drink or die bend, Nade iz kade I bend Aleksandra Sofronijevića.

Članovi bendova isticali su da im je glavni motiv za učestvovanje na konkursu bilo, uprkos vremenu koje je proteklo, I dalje sveže sećanje na seriju, na njene upečatljive likove poput Miljenka, Fike, Čorbe, Milene, Nane, kao i specifičan humor i nezaboravne replike koje su obeležile ne samo period u kom su nastale, već su se I generacijski prenosile kao lajtmotiv jednog problematičnog vremena čiju je apsurdnost ova serija duhovito I naivno izvrgla ruglu.

Scenario serije Složna braća -The Nekst Đeneration  i ovoga puta potpisuje dr Nele Karajlić, uz Srđana Jankovića, dok je režija poverena Miloradu Milinkoviću. U seriji igra impozantna glumačka ekipa iz čitavog regiona, predvođena Natašom Ninković, Raletom Milenkovićem, Zoranom Cvijanovićem, Andrijom Kuzmanovićem, Nenadom Okanovićem, Nikolom Pejakovićem, Ljubišom Savanovićem, Markom Gverom, Mimom Karadžićem, dr Neletom Karajlićem i drugima. Direktor serije je Telekom, a za izvršnu produkciju ove komedije zadužena je ETM produkcija.